اصول سطح بندی حرفه‌ای در دپارتمان طرحواره درمانی

درمانگران  بر اساس جدول امتیازات تخصصی می‌توانند امتیازات علمی خود را محاسبه کرده و نسبت به اخذ گواهی سطح‌بندی حرفه‌ای اقدام کنند.

 بطور مثال  با گذراندن هر ۶۰ ساعت کارگاه تخصصی روانشناسی که در جدول زیر مشروح آن نوشته شده است ۶ امتیاز، و با گذراندن ۱۶۰ ساعت آموزش، ۱۶ امتیاز کسب می‌کنند. چنانچه این ۱۶۰ ساعت کارگاه در حوزه طرحواره درمانی باشد امتیازات آن دو برابر یا معادل ۳۲ امتیاز می‌باشد. یا با توجه به ردیف دوم، اگر درمانگران دو مقاله مرتبط با طرحواره درمانی داشته باشند، ۲۰ امتیاز کسب می‌کنند. سپس بر اساس جمع امتیازات کسب شده که مشروح آن در  جدول سطح بندی حرفه‌ای درج شده، می‌توانند گواهی درمانگر سطح پایه، یا درمانگر ارشد را اخذ نمایند.

جدول امتیازات تخصصی
مورد تصویب کمیته‌های دپارتمان تخصصی طرحواره درمانی

ردیف
گذراندن کارگاه آموزشی
سوابق علمی پژوهشی
سوابق تدریس و برگزاری کارگاه
سابقه کار مشاوره و درمان
۱
هر ۲۰ ساعت کارگاه تخصصی روانشناسی (غیر طرحواره)
هر مقاله مرتبط با طرحواره درمانی
(یا دو مقاله روانشناسی ولی غیر مرتبط با طرحواره)
هر ۴۸ ساعت کارگاه آموزشی برای عموم
یا تدریس دانشگاهی
هر یک سال سابقه عضویت فعال در دپارتمان طرحواره
۲ امتیاز
۱۰ امتیاز
۵ امتیاز
۵ امتیاز
۲
هر ۲۰ ساعت کارگاه تخصصی در حوزه طرحواره درمانی
‌کتاب یا ابزار کمک درمانی در حوزه طرحواره درمانی یا دو مورد در روانشناسی و  غیر مرتبط با طرحواره
هر ۳۲ ساعت گروه درمانی
هر یک سال سابقه کار با گواهی سوپروایزر یا مسئول فنی مراکز مجوز دار
۴ امتیاز
۲۰ امتیاز
۵ امتیاز
۸ امتیاز
۳
هر ۲۰ ساعت کارگاه تخصصی با مدرک دپارتمان طرحواره درمانی
هر  مقاله ISI مرتبط با طرحواره درمانی
(یا دو مقاله غیر مرتبط)
هر ۲۴ ساعت کارگاه آموزشی برای متخصصان
هر یک سال سابقه کار با مجوز سازمان نظام
۶ امتیاز
۳۰ امتیاز
۵ امتیاز
۱۰ امتیاز


جدول سطح بندی حرفه‌ای
مورد تصویب کمیته‌های دپارتمان تخصصی طرحواره درمانی

ردیف
عنوان سطح‌بندی حرفه‌ای
شرح حداقل امتیازات اخذ شده
گذراندن کارگاه آموزشی
سوابق علمی پژوهشی
سوابق تدریس و برگزاری کارگاه
سابقه کار مشاوره و درمان
۱
درمانگر سطح پایه
۳۰
۰
۰
۲۰
۲
درمانگر استاندارد
۴۵
۲۰
۰
۳۵
۳
درمانگر و مربی استاندارد
۶۰
۴۰
۲۵
۵۰
۴
درمانگر و مربی ارشد
۷۰
۶۰
۵۰
۶۵
۵
سوپروایزر استاندارد
۸۵
۸۰
۷۵
۸۰
۶
سوپروایزر ارشد
۱۰۰
۱۰۰
۱۰۰
۱۰۰

یک مثال دیگر: یک درمانگر برای کسب گواهی درمانگر ارشد حداقل باید ۴۰ امتیاز آموزشی داشته باشد. امتیازهای آموزشی در جدول امتیاز بندی تخصصی به این شکل است که به ازای هر ۲۰ ساعت کارگاه تخصصی روانشناسی غیر طرحواره ۲ امتیاز و به ازای هر ۲۰ ساعت کارگاه تخصصی طرحواره درمانی ۴ امتیاز کسب می‌کنند. پس حداقل امتیازات یک درمانگر در کارگاه‌های آموزشی باید به این شکل باشد:
حداقل ۱۶۰ آموزش تخصصی روانشناسی = ۱۶ امتیاز
حداقل ۱۶۰ ساعت آموزش تخصصی طرحواره درمانی= ۲۴ امتیاز
که مجموع این امتیازات به ۴۰ رسیده و درمانگر شرط امتیاز گذراندن کارگاه آموزشی برای سطح درمانگر استاندارد را دارد.
همچنین درمانگر باید دو مقاله روانشناسی غیرطرحواره درمانی، یا یک مقاله مرتبط با طرحواره درمانی داشته باشد تا شرط سوابق علمی و پژوهشی درمانگر استاندارد احراز شود. 

درمانگران بر اساس توضیحات جدول می‌توانند امتیازات خود را محاسبه کرده و از طریق مسوول مربوطه اقدام کنند. راه‌های ارتباطی کارشناسان اجرایی دپارتمان در منوی سایت قرار دارد. 


تبصره‌ها : لطفا با دقت مطالعه کنید.
۱ - داشتن حداقل کارشناسی ارشد مرتبط و عضویت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره از پیش‌شرط‌های اخذ گواهی سطح‌بندی حرفه‌ای می‌باشد.
۲ - افرادی که از مراکز غیرتایید‌شده در داخل یا خارج از کشور گواهی دریافت کردند، می‌توانند با شرکت در مصاحبه علمی گواهی‌های خود را تایید کرده و طبق جدول امتیازات تخصصی، سطح بندی شوند.
۳ - در خصوص امتیازات مربوط به «کارگاه‌های آموزشی» یا «سوابق علمی پژوهشی» یا «سوابق تدریس و برگزاری کارگاه» حداقل نیمی از امتیازات باید در حوزه طرحواره درمانی باشد.
۴ - امتیازبندی ساعات کارگاه‌های آموزشی بر اساس تعدد عناوین مثل طرحواره‌درمانی‌فردی، زوج‌درمانی یا سوپرویژن گروهی با یکدیگر جمع می‌شود. امتیاز کارگاه‌های تکراری در سطح مبتدی مثل طرحواره‌درمانی مقدماتی، باهم جمع نمی‌شود، اما امتیاز کارگاه‌ها در سطح پیشرفته نظیر اختلال شخصیت یا سوپرویژنی با اساتید مختلف قابل جمع است. امتیاز کارگاه‌ها یا سمینارهای زیر ۱۰ ساعت در امتیاز بندی، محاسبه نشده و صرفا در مواردی که کمتر از ۱۰٪ کسر امتیاز وجود دارد، قابل استفاده است.
۵- «درمانگر ارشد» حداقل باید یک دوره ۳۲ ساعته آموزشی در خصوص «سوپرويژن گروهی» را پشت سرگذاشته باشد. «مربی ارشد» علاوه بر آموزش‌های پایه، حداقل ۲۴ ساعت آموزش «اصول کارگاه‌داری و تدریس» را پشت سرگذاشته باشد. «سوپروایزر ارشد» باید یک دوره «سوپرویژن فردی» حداقل ۱۶ ساعت پشت سر گذاشته باشد.
۶ - امتحان جامع دکترای تخصصی روانشناسی یا مشاوره ۲۰ امتیاز ، اتمام مقطع دکترای تخصصی ۳۰ امتیاز و عضویت هیئت علمی ۴۰ امتیاز داشته و افراد بسته به اینکه در کدام محور برای سطوح بالاتر کسر امتیاز داشته باشند می‌توانند از آن استفاده کنند.
۷- در موارد خاص با تشخیص تیم ارزیاب و بررسی در کمیسیون، چنانچه یک فرد در یک محور کسر امتیاز داشته، اما در سایر ابعاد امتیازات بالایی داشته باشد، می‌تواند تا سقف ۲۰ امتیاز از جابجایی امتیازات در محورها استفاده کند.

+ اطلاعات مربوط به هزینه‌های سطح‌بندی، چگونگی ثبت نام و ارزیابی، دریافت گواهی سطح‌بندی، توسط مسئول مربوطه در اختیار اعضای متقاضی قرار داده خواهد شد.
+ برای اطلاع از آخرین تغییرات و اطلاعات سطح‌بندی‌ها می‌توانید به صفحه سطح‌بندی در سایت دپارتمان به آدرس St-Iranpsa.ir  مراجعه کنید.


برای مشاهده دوره‌های تایید شده در دپارتمان می‌توانید به این صفحه مراجعه کنید.